Gost Aleksandra Stankovića u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u 2” bio je vodeća figura Mosta nezavisnih lista Božo Petrov.

“Ako bude trebalo preuzeti odgovornost, Most je spreman sudjelovati u Vladi,” kazao je Petrov. Njihov preduvjet za to je pisano obećanje o reformi javne uprave i državnih tvrtki dovođenjem profesionalnog menadžmenta. Iduće je – racionalizacija državnog proračuna. Petrov je kazao kako se državni proračun može racionalizirati, kao i u Metkoviću – “ne brisanjem određenih stavki, nego redizajniranjem svih stavki, rezanjem luksuza”.

Na pitanje je li spreman na rezove stavki koje čine 80 posto proračunskog troška (plaće, mirovine, zdravstvo, školstvo i kamate) Petrov je odgovorio potvrdno. Unutar tih stavki može se naći prostor za racionalizaciju, ali za to je potrebno provesti detaljnu analizu.

Rješenje za ‘kredite u švicarcima’ past će na Ustavnom sudu, jer je Vlada donijela zakon ‘preko koljena’ i na temelju medijskog rata. ‘Zanima me da su razgovori s bankarima bili ‘live prijenos’ – kako bi dogovor završio. Banke se moraju uključiti i prihvatiti dio troška’, smatra Petrov koji se zalaže za to da se pomogne dužnicima koji su podigli kredit na svoju prvu nekretninu.

“Ozbiljno treba razmisliti o organizaciji uprave na regionalnom principu i uvođenju kategorije roditelj-odgajatelj, kazao je Petrov. Osobno je protiv pobačaja, ali to bi pitanje prepustio stručnjacima, a zastupnicima Mosta savjetovao da glasuju o tome prema vlastitioj savjesti. Nije želio iznijeti svoje mišljenje o Milanu Bandiću jer – nije Zagrepčanin. Moja referenca je Metković i bez obzira na sve i dalje ću ostati gradonačelnik. Onaj tko me zamijeni u Saboru, uvjeren je Petrov – bit će stručan i sposoban.”

Više pogledajte i saznajte na HRT-u (VIDEO).

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.