VIDEO: OZLIJEĐENO NAJMANJE 20 LJUDI Dvije dizalice srušile se na zgradu u Nizozemskoj

Dvije dizalice, koje su trebale pomoći u obnovi mosta u gradu Alphen aan den Rijn u središnjoj Nizozemskoj, stušila su se na zgrade, a u nesreći je ozlijeđeno najmanje 20 ljudi, javlja BBC.

Objavljeni amaterski video prikazuje kako jedna dizalica pokušava podići dio Juliana mosta te se urušava pod teretom, povlačeći za sobom i drugu dizalicu. Nizozemski mediji javljaju kako su spasitelji bili u kontaktu s najmanje jednom osobom koja je ostala zatočena pod ruševinama.

Jedan od svjedoka, koji je snimio nesreću, rekao je za nacionalnu televiziju kako nije mogao vjerovati što se događa. “Vidite oblak prašine koji se diže. Strašna je to slika, a misli vam lete na ljude koji su ostali zarobljeni ispod”, rekao je.

Na mjesto nesreće poslan je tim koji se inače koristi za potrese i druge katastrofe. Glasnogovornik mjesne vatrogasne brigade, Ton Koot, rekao je kako su dovezeni i teški strojevi kako bi pomogli u spašavanju.

Jedna od dvije dizalice, međusobno povezane na pontonu, podizala je ogromnu čeličnu rampu koja tvori središnji dio mosta, te se pod teretom srušila, a nakon samo nekoliko sekundi srušila se i druga dizalica. Pale su na dvije trgovine.

Obnova mosta preko Rajne započela je ovog proljeća, a očekuje se kako će obnova potrajati čitavo ljeto.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.