Nenaoružanog terapeuta za osobe s mentalnim poteškoćama, Charlesa Kinseyja, ranio je policijski službenik u sjevernom Miamiju dok je pokušavao smiriti svog autističnog pacijenta. Kinsey je nakon dolaska policije legao na pod i poodigao ruke visoko u zrak kako bi službenici vidjeli da je nenaoružan. Ipak, policajac je otvorio vatru i ranio ga u nogu. Kinsey je prevezen u bolnicu, gdje je ustanovljeno da je lakše ranjen, prenosi Independent.

Policija je odgovorila na anonimnu dojavu da muškarac šeta ulicom i prijeti samoubojstvom. Pištolj iz anonimne dojave bio je plastični kamion, igračka autističnog pacijenta. Kinsey je policajcima pokušavao objasniti da se radi o plastičnoj igrački i tko je on, ali policajac ga je upucao u nogu i vezao lisicama.

“Rekao sam mu da nema potrebe za oružjem i da sam nenaoružan. Bio sam potpuno šokiran i iznenađen kada me upucao. Kao da me ugrizao komarac. Pitao sam policajca zašto me upucao, a on mi je rekao da ne zna”, ispričao je Kinsey iz bolničkog kreveta lokalnoj televiziji. Tijekom cijelog incidenta, Kinsey je bio više zabrinut za svog pacijenta, nego za sebe. “Podigao sam ruke jer sam mislio da me tako neće upucati. Kako sam pogriješio”.

Policajac koji je upucao Kinseyja napalzi se na godišnjem odmoru do završetka istrage o pucnjavi.

https://www.youtube.com/watch?v=084HEhd-rJ4

Komentiraj

FOTO:Screenshot/YouTube
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.