VIDEO: ‘NOVA GENERACIJA’ Djevojčica u Hello Kitty majici prijeti Rusima uz nacistički pozdrav

Situacija u kojoj dijete s oduševljenjem radi ono što joj stariji brat kaže bila bi simpatična, ali u videu djevojčica koristi nacistički pozdrav, kaže kako bi nožem rezala Ruse te oponaša islamističke militante sa velikim nožem u rukama. Postoje najmanje dvije snimke s djevojčicom koja se zove Marianna koje su objavljene na društvenim mrežama. Prvi video objavljen je krajem lipnja, a drugi ovog tjedna. Lipanjski video prošao je prilično nezamijećeno od strane medija, a ovaj posljednji ulovio je pažnju britanskih novina, prenosi RT.

Živahna djevojčica sa Hello Kitty majicom na videu kaže ‘Izrezat ću Rusnije (pogrdan naziv za Ruse)’, uz ohrabrenje snimatelja. Potom izvodi zloglasni nacistički pozdrav uz pružanje ruke i uzvik ‘Sieg Heil’. U drugoj snimci imitira islamističkog militanta vičući ‘Allahu Akbar’, izraz koji koriste svi muslimani, ali se na zapadu povezuje s islamističkim terorizmom.

Snimke su objavljene na društvenim medijima na profilu čovjeka koji se naziva Mikola Makhno, a vjeruje se da je brat djevojčice. On za sebe tvrdi da je ukrajinski nacionalist sa vezama u ukrajinskim snagama sigurnosti. Video je, kaže, snimio kako bi Rusima pokazao da ‘u Ukrajini postoji nova generacija boraca, koja se odgaja za rat i mržnju prema Katsapsima (još jedan pogrdan naziv ta Ruse), te kako će ih za deset godina izbrisati sa lica zemlje’.

Snimke su izazvale osude diljem svijeta.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.