VIDEO: NJEGOVA GODINA Drake ušao u klub ‘100’ Billboardove ljestvice

Američki pjevač Drake ove godine niže uspjeh za uspjehom. Prvo je objavio album s reperom Futureom, a prema Forbesovoj ljestvici glazbenik je u 2014. godini zaradio više novaca čak od velikog dr. Drea, te se nalazi na trećem mjestu njihove ljestvice ‘hip-hop kraljeva’. No, ovih se dana Drake može pohvaliti i novim uspjehom.

Hip-hop mogul od početka svoje karijere prije šest godina, imao je čak sto pjesama na Billboardovoj ‘Hot 100’ ljestvici. Ako računamo prosjek, u jednoj se godini na Billboardu nađe čak 16 Drakeovih pjesama.

Kada je prošlog tjedna objavio album s Futureom, čak 8 od 11 pjesama instatno se našlo na Billboardovoj ljestvici. Od početka Billboarda 1958. godine, samo su četiri osobe ili skupine ostvarile taj pothvat.

Najviše singlova na Billboardu ima glumačka/pjevačka postava popularne serije ‘Glee’ (207), slijede Lil’ Wayne (127), Elvis Presley (108) te Drake sa okruglih 100. “What a Time to be Alive’ naziv je albuma kojeg je Drake izdao s Futureom, a debitirao je na broju 1 Billboard 200 ljestvice, a to je već drugi Drakeov album ove godine koji se našao na Billboardovoj ljestvici.

2015. godina, u glazbenom smislu, svakako je godina Drakea. A ako se ostvari najava kako će ove godine izdati još jedan album ‘Views From the 6’, gdje će mu tek biti kraj.

Komentiraj

<
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.