VIDEO: NJEGOVA GODINA Drake ušao u klub ‘100’ Billboardove ljestvice

Američki pjevač Drake ove godine niže uspjeh za uspjehom. Prvo je objavio album s reperom Futureom, a prema Forbesovoj ljestvici glazbenik je u 2014. godini zaradio više novaca čak od velikog dr. Drea, te se nalazi na trećem mjestu njihove ljestvice ‘hip-hop kraljeva’. No, ovih se dana Drake može pohvaliti i novim uspjehom.

Hip-hop mogul od početka svoje karijere prije šest godina, imao je čak sto pjesama na Billboardovoj ‘Hot 100’ ljestvici. Ako računamo prosjek, u jednoj se godini na Billboardu nađe čak 16 Drakeovih pjesama.

Kada je prošlog tjedna objavio album s Futureom, čak 8 od 11 pjesama instatno se našlo na Billboardovoj ljestvici. Od početka Billboarda 1958. godine, samo su četiri osobe ili skupine ostvarile taj pothvat.

Najviše singlova na Billboardu ima glumačka/pjevačka postava popularne serije ‘Glee’ (207), slijede Lil’ Wayne (127), Elvis Presley (108) te Drake sa okruglih 100. “What a Time to be Alive’ naziv je albuma kojeg je Drake izdao s Futureom, a debitirao je na broju 1 Billboard 200 ljestvice, a to je već drugi Drakeov album ove godine koji se našao na Billboardovoj ljestvici.

2015. godina, u glazbenom smislu, svakako je godina Drakea. A ako se ostvari najava kako će ove godine izdati još jedan album ‘Views From the 6’, gdje će mu tek biti kraj.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.