Jamajčanin Usain Bolt još je jednom svijetu pokazao kako je najbrži čovjek na svijetu. U finalu utrke na 200 metara na atletskom Svjetskom prvenstvu u Pekingu, Bolt je još jednom slavio pred Amerikancem Justinom Gatlinom sa vremenom od 19.55 sekundi.

U nedjeljnoj je utrci na 100 metara Bolt slavio sa samo stotinkom prednosti pred Amerikancem, a ovoga je puta Gatlina ostavio na minus 19. Na kraju utrke, onako u svom stilu, ponovno je malo usporio i u cilju započeo sa velikim slavljem.

Brončanu medalju osvojio je Južnoafrikanac Anaso Jobodwana sa vremenom 19.87, te postavio novi nacionalni rekord.

Bolt je krenuo odlično u utrku, te je još jednom dokazao kakva je veličina sjetimo li se kakvu je sezonu imao za sobom. S druge strane, Gatlin je imao 18 vezanih pobjeda u utrkama na 100 metara, a dvije je godine neporažen na 200 metara. Do sada. Na ovom će se prvenstvu morati zadovoljiti sa srebrima. Ovo je Boltu deseta svjetska titula.

Nakon utrke, jednom je fotografu uspjelo ono što nije Gatlinu. Vozeći se na Segwayju, fotograf je ‘uklizao’ Boltu koji se našao na podu. Pokošeni prvak ubrzo se pridigao i nastavio sa slavljem sa velikim osmjehom na licu.

Komentiraj