VIDEO: NE VRIJEDI TOLIKO NOVCA I Gwyneth Paltrow progovorila o razlici u plaćama, kao primjer navela Roberta Downeyja Jr.

Prema nedavno objavljenoj ljestvici Forbesa, Robert Downey Jr. najplaćeniji je svjetski glumac. Ali, njegova kolegica iz ‘Iron Mana’ Gwyneth Paltrow misli da glumac jednostavno nije vrijedan tolikog novca.

Oskarovka je rekla kako je razlika u plaćama muškaraca i žena jednostavno ‘bolna’. Prema Forbesu, u posljednjih godinu dana Downey Jr. je zaradio 111 milijuna dolara, dok je najplaćenija glumica Jennifer Lawrence, koja je prošle godine zaradila 72 milijuna. Razlika je to od 39 milijuna dolara.

“Gledajte, nije vrijedan tog novca koliko Robert Downey Jr. dobiva. Vaša je plaća način na koji ljudi kvantificiraju koliko vrijediš. Ako su muškarci plaćeni puno više za identičnu stvar, osjećaj je grozan”, rekla je za Variety glumica.

43-godišnja Paltrow u posljednjih je godinu dana zaradila devet milijuna dolara i nalazi se na 12. mjestu najbolje plaćenih glumica. Ona je progovorila o još jednom problemu u Hollywoodu – predrasudama protiv starijih osoba. Na pitanje hoće li se vratiti u ulozi Pepper Potts u novom filmu o Ironmanu, odgovorila je: “Ja bih, ali bi me mogli zamijeniti 18-godišnjom verzijom Pepper”.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.