Napadača Chelsea Diega Costu Englski je nogometni savez optužio zbog nasilnog ponašanja nakon pobjede ‘Bluesa’ nad Arsenalom (2:0) u subotu, javljaju britanski mediji. 26-godišnji Costa sudjelovao je u nekoliko ‘okršaja’ s nogometašima Arsenala, Laurentom Koscielnyjem i Gabrielom, koji je na kraju zaradio crveni karton. Costa je Koscielnyja tri puta udarao po licu, odgurnuo ga je prsima, a Gabriela je primio za vrat i udario po prsima. I zaradio tek – žuti karton.

Savez je optužio i Gabriela zbog neprimjerenog ponašanja, kao i oba kluba jer nisu uspjeli iskontrolirati svoje igrače. Arsenal priprema žalbu na Gabrielov crveni karton i tri utakmice suspenzije. Costa ima vremena do utorka poslijepodne da odgoovri na optužbe o sukobu s Koscielnyjem, što suci usreta nisu sankcionirali, ali je sve zabilježeno kamerama.

https://www.youtube.com/watch?v=9Fa97OmLeTA

“Incidenti koje suci nisu vidjeli procjenjuje stručni panel sastavljen od trojice bivših sudaca. Nezavisno će pregledati snimku i donijeti odluku je li taj prekršaj bio za crveni karton. Odluka mora biti jednoglasna”, priopćili su iz FA-

Sudac Mike Dean dao je žute kartone i Costi i Gabrielu zbog njihove ‘svađe’, a Gabriel je potom dobio i crveni arton zbog udaranja napadača Chelsea. Arsenalov veznjak Santi Cazorla u istoj je utakmici dobio dva žuta kartona, te ga je savez upozorio zbog njegovog ponašanja.

Zanimljivo je kako je Costa, koji je inače poznat po svojim nesportskim potezima i kontroverznom ponašanju posljednji crveni karton dobio 6. prosinca 2012. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=-sSBU7G4GB4

Komentiraj