Najavljujemo drugi turnir Kupa Hrvatske 2015. u hrvanju grčko-rimskim načinom koji će se održati u subotu 31. listopada u gradu Petrinji.

Pravo nastupa imaju hrvači rođeni 1997. godine i stariji, svaki klub mogao je prijaviti najviše dva hrvača u jednoj težinskoj skupini, natjecatelji će se boriti u osam težinskih kategorija: 59 kg, 66 kg, 71 kg, 75 kg, 80 kg, 85 kg, 98 kg i 130 kilograma.

Borba se sastoji od dva perioda po tri minute, sa 30 sekundi odmora između prvog i drugog dijela borbe. Tuš automatski zaustavlja borbu i proglašava se pobjednik. Borbe se održavaju istovremeno na dva borilišta. Uspješnost klubova na turniru odrediti će se bodovanjem.

Klub koji skupi najviše bodova na oba turnira proglašava se pobjednikom Kupa Hrvatske za seniore grčko-rimskim načinom za 2015. godinu i dobiva pehar Hrvatskog hrvačkog saveza.

Podsjetimo kako je u Zagrebu u subotu 3. listopada održan prvi turnir Kupa Hrvatske.

Nastupilo je 42 hrvača iz osam klubova, nakon prvog turnira ekipno vode hrvači zagrebačke Lokomotive sa 34.5 boda, iza njih slijedi varaždinska Vindija koja ima 29.5 boda, dok je trećeplasirana ekipa Petrinje sa 22.5 boda.

Trener Hrvačkog kluba Lokomotiva, Marko Idžojtić, zasad će na natjecanje sigurno povesti višestrukog prvaka Hrvatske i reprezentativca Ivana Lizatovića, Maria Petraka, Nikolu Svetinu, Ignacia Valečića, Ivana Vrbana, Juricu Halambeka, Eugena Jakovljevića, Sašu Marčetu i Ivana Matekovića.

Organizator turnira je Hrvački športski klub ‘Petrinja’, pozivaju se gledatelji da dođu u subotu 31. listopada u Gradsku športsku dvoranu, natjecanje počinje od 10 sati.

Komentiraj