Sinoć nešto iza ponoći buknuo je veliki požar u postrojenju tvornice Krivaja u Zavidovićima pri čemu je uništen gotovo čitav pogon.

Deseci vatrogasaca su se satima borili s plamenom koji je bio vidljiv kilometrima. Sreća u nesreći je da nitko pritom nije ozlijeđen.

Zbog požara velik dio grada cijelu je noć bio pod oblakom dima, a u gašenje požara uključio se i veći broj zaprepaštenih građana kojima je pred očima počeo nestajati jedan od simbola grada, tvornica montažnih kuća svojedobno poznata diljem bivše Jugoslavije.

Riječ je o tvornici koja se bavi proizvodnjom montažnih kućica, a zapošljava oko 1000 radnika. Je li uzrok požara tehničke prirode ili je u pitanju ljudski faktor bit će poznato tek nakon očevida, no sigurno je da će štete biti milijunske.

Ipak, u jutarnjim je satima vatra stavljena pod nadzor, ali procjene su da će gašenje potrajati cijeli dan. Ima i ozlijeđenih.

‘Vatrogascima je sinoć gašenje požara otežavala izuzetno visoka temperatura, noć, velika isijavanja i povremene eksplozije zbog salonita. Također, imali smo i jednu veću eksploziju čiji uzrok ne znamo. Tom prilikom jedna osoba je lakše ranjena u nogu, dok je jedan pripadnik Profesionalne vatrogasne brigade imao trovanje pa mu je pružena prva pomoć na licu mjesta’, rekao je za Klix.ba Mirsad Čamdžić, zapovjednik lokalne vatrogasne postrojbe.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.