Mario Hezonja
Nakon jučerašnje utakmice Orlando Magica i Los Angeles Lakersa, novinar portala CroatianSports, Ante Kvartuč, razgovarao je s hrvatskim reprezentativcem i igračem Orlando Magica Marijem Hezonjom i s njim odradio zanimljiv intervju.
 Hezonja je pričao o svojim dojmovima u najjačoj ligi svijeta, no najzanimljivi je dio bio kad je govorio o stanju u hrvatskoj košarci i šansama da se reprezentacija plasira na Olimpijske igre u Rio.
 ”Zasada je stvarno sve dobro. U početku mi je bilo teško, ali svakome je tako tko dođe u NBA. Nova zemlja, novi običaji, sve je novo. Posebice mi se teško bilo priviknuti na jednu sasvim drugačiju košarku. Srećom, sad je zaista sve onako kako treba biti”, već na početku je rekao Hezonja.
 Prošle godine, nakon svoje prve sezone, Bojan Bogdanović kazao je kako se NBA ne može uspoređivati s europskom košarkom te kako to nije uopće isti sport. Mario Hezonja se slaže te dodaje: ”Slažem se s Bojanom. NBA je planet za sebe. I Europi se znalo dogoditi da igraš utakmicu za utakmicom, naravno, ne tako često kao u NBA-u, ali znalo se dogoditi. Međutim, sama košarka je drugačija. To je potpuno drugačiji sport.”

Na pitanje je li zadovoljan stanjem u hrvatskoj košarci Hezonja je odgovorio kako nije, te pojasnio: ”Iskreno, ne. No, vjerujem da će biti bolje. Cijela momčad se okupila  i zajedno smo zaključili kako je stanje jako loše i da se nešto mora promijeniti. Čekaju nas kvalifikacije za Rio. Čekaju nas Italija i Grčka, Tunis također. Bit će teško, ali izbora nemamo. Moramo dati sve od sebe. Moramo biti pravi ovo ljeto. Hrvatska košarka je nekoć bila slavna. Posljednjih godina sve je to nestalo. Na nama, posebno na meni je da vratimo slavu hrvatskoj košarci. Hrvatski navijači su to zaslužili.”

Komentiraj