VIDEO: MALTA Britanski milijunaš pokosio gledatelje humanitarne utrke, najmanje 26 ozlijeđenih

Najmanje 26 osoba, od kojih je pet u kritičnom stanju, ozlijeđeno je u nedjelju na humanitarnoj moto utrci na Malti. U gomilu gledatelja zaletio se Porsche, kojeg je navodno vozio jedan britanski milijunaš, prenose svjetski mediji.

Sky News je izvijestio kako je Porsche Spyder pri velikoj brzini ‘očešao’ travu na napuštenoj zračnoj pisti, skrenuo sa staze i probio barijere do gledatelja. Novine Malta Today vozača su identificirali kao 55-godišnjeg Paula Baileyja, britanskog poslovnjaka. On navodno posjeduje tridesetak sportskih automobila. Novine dodaju kako je Bailey prikupio tisuće dolara u dobrotvorne svrhe prodajući ulaznice za tombolu, na kojoj je glavna nagrada bila vožnja u jednom od njegovih automobila.

Među kritično ozlijeđenima je, prema pisanju medija, i šestogodišnja djevojčica. Još devet osoba hospitalizirano je s posjekotinama i prijelomima.

Sky javlja kako je vozač Porschea među ozlijeđenima, te je prevezen u bolnicu. Ovaj susret je godišnja humanitarna manifestacija u organizaciji malteške vlade kojom se skuplja novac za potrebite. Show je nakon nesreće otkazan.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.