VIDEO: LUDI POTHVAT Crowdfundingom pokušavaju sagraditi legendarni Minas Tirith

Na crowdfunding platformi Indiegogo imali smo prilike vidjeto svakakvih ponuda, ali ova britanskih arhitekata i injženjera svakako je jedna od ‘luđih’. Jeste spremni? Grupa želi izgraditi repliku Minas Tiritha, glavnog grada Gondora iz ‘Gospodara prstenova’ – i to u prirodnoj veličini.

Gradio bi se u južnoj Engleskoj, a za cijeli im je projekt potrebno nešto više od tri milijarde dolara. Grad će, kako planiraju, biti ‘lijep i inspiracijski’, a najbolje od svega – biti će potpuno funkcionalan. Gradili bi se stambeni i poslovni objekti, a plan je da se s gradnjom krene do kraja 2016. godine.

 

  • Procjenjuju kako bi mogao bito dovršen 2023. godine. “Molimo vas, donirajte samo onoliko koliko možete, sa podsjetnikom da ovaj projekt nema gotovo nikakve šanse za uspjeh”, piše grupa.

 

Donirate li pak 156 tisuća dolara, to će vam priskrbiti titulu lorda ili lady od Minas Tiritha, sa svim privilegijama koje idu uz titulu. Upotreba konjskih kočija samo je jedna od njih.

U 13 dana, koliko je kampanja otvorena, 892 osobe donirale su nešto više od 51 tisuće dolara. Do kraja kampanje ostalo je još 47 dana.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.