[quote_box_center]

  • Carl Philip, vojvoda od Varmlanda, vjenčao se s bivšom manekenkom Sofijom Hellquist. Drugi je od troje djece kralja Carla Gustafa i kraljice Silvije
  • Ceremoniji, među brojnim uzvanicima prisustvovale su i kraljice Belgije, Danske, Nizozemske i Norveške, bez supruga te britanski princ Edward i japanska princeza Takamado

[/quote_box_center]

Švedski princ Carl Philip (36) vjenčao se s bivšom manekenkom Sofijom Hellquist u kapeli kraljevske palače u Stockholmu.

Carl Philip, vojvoda od Varmlanda, treći je po redoslijedu nasljeđivanja krune. Drugi je od troje djece kralja Carla Gustafa i kraljice Silvije.

Nakon vjenčanja princeza Sofia dobit će titulu vojvotkinje od Varmlanda.

Ceremoniji, među brojnim uzvanicima prisustvovale su i kraljice Belgije, Danske, Nizozemske i Norveške, bez supruga te britanski princ Edward i japanska princeza Takamado.

Par je u vezi od 2009. godine, a vjenčanje je najavljeno prije godinu dana.

Komentiraj

FOTO:Screenshot YouTube
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.