VIDEO: Kći Paula Walkera tuži Porsche zbog očeve smrti

Kći pokojnog glumca Paula Walkera, najpoznatijeg po ulozi Briana O’Connera u seriji filmova ‘Brzi i žestoki’, odlučila je tužiti proizvođača automobila Porsche zbog nesreće u kojoj je slavni glumac izgubio život, javljaju američki mediji.

Walker je 2013. godine bio suvozač, kada se njegov prijatelj koji je vozio zabio u stup, nakon čega se automobil zapalio. Američki mediji navode kako je Walkerova kći Meadow podnijela tužbu protiv Porschea zbog smrti oca, tvrdeći kako je proizvođač automobila ‘štedio’ na sigurnosti vozila. Porsche se još uvijek nije očitovao na optužbe.

 

  • Nakon četiri mjeseca istrage, policija je priopćila kako se Porsche Carrera GT, koji je vozio Walkerov prijatelj Roger Rodas, kretao brzinom od 151 km/h u području gdje je dozvoljeno voziti 70 km/h, kada je udario u stup ulične rasvjete.

 

U tužbi se navodi kako se automobil kretao puno manjom brzinom kada je nad njim izgubljena kontrola. TMZ na svojoj stranici donosi praven dokumente, koji govore kako je sigurnosni pojas potegao torzo Walkera velikom silom, uslijed čega je došlo do loma rebara i zdjelice glumca, te ga zarobilo u automobilu koji se zapalio.

LA Times je objavio kako se u dokumentu tvrdi da je automobilu nedostajalo značajki koje bi mogle spriječiti nesreću, ili – u najmanju ruku – dopustiti Paulu Wakeru da udes preživi. 16-godišnja Meadow Walker također nije komentirala tužbu.

Udovica vozača Rodasa sličnu je tužbu podnijela prošle godine, ali iz Porschea su poručili kako je Rodas skrivio nesreću, a ne nedostaci u dizajnu vozila.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.