Njemačka je u srijedu u prijateljskoj utakmici svladala Finsku sa 2:0. Pogotke su postigli Max Meyer i Mesu Özil, a asistent kod oba pogotka bio je Mario Götze. Ipak, i utakmica i rezultat ostali su u drugom planu.

Večeras se od dresa ‘Elfa’ oprostio kapetan Bastian Schweinsteiger. Uoči utakmice Schweini je održao govor, kojeg je pun stadion nagradio pljeskom i ovacijama, a nogometaš manchester Uniteda nije mogao zaustaviti suze koje su se slile niz njegovo lice.

“Hvala svima što ste došli. Velika čast mi je bila igrati za Njemačku, ali i za vas. Vaša podrška mi je puno značila”, rekao je Schweinsteiger, koji je iz igre izašao u 68. minuti, ponovno uz ogromni pljesak i ovacije publike.

Schweinsteiger je za reprezentaciju Njemačćke upisao 121 nastup uz 24 pogotka.

https://www.youtube.com/watch?v=ZBc1q2h8Bo0

U ostalim prijateljskim susretima Estonija i Malta odigrale su 1:1 (Zenjov 57’/Effiong 59′), Češka je bila bolja od Armenije 3:0 (Krejci 4′, Kadlec 34′, Kopic 86′), Bjelorusija je minimalno svladala Norvešku (Krivets 56′), Danska je s 5:0 pobijedila Lihtenštajn (Jorgensen 30′, 33′, Cornelius 49′, Fischer 62′, Larsen 84′), Albanija i Maroko odigrale su bez pogodaka, kao i Turska i Rusija, a Irske je bila bolja od Omana sa 4:0 (Brady 8′, Keane 30′, Walters 34′, 63′).

Komentiraj