VIDEO: Dok ga napadaju, Trump pokreće izbornu kampanju, objavljen spot

Kampanja za ponovni izbor američkog predsjednika Donalda Trumpa u nedjelju je objavila svoju prvu televizijsku reklamu, spot od 30 sekundi koji napada demokrate i hvali poteze američkog čelnika u njegovih prvih sedam mjeseci na dužnosti.

Objava te reklame dolazi u vrijeme žestokih kritika Trumpa zbog njegove reakcije na nasilne događaje u Charlottesvilleu gdje je skup bijelih suprematista završio smrću jedne osobe nakon što se automobil zabio u skupinu protuprosvjednika.

Govoreći u subotu sa svog golf igrališta u Bedminsteru u saveznoj državi New Jersey, Trump nije htio nazvati prosvjednike “bijelim suprematistima”, te je umjesto toga kritizirao skupine “na mnogim stranama”. Čak su i članovi njegove stranke istaknuli da nije dovoljno osudio one koji stoje iza tih nasilnih događaja.

Nova reklama koristi iste videosnimke, fotografije i stil slova kao i ona koju je ranije ove godine objavila skupina America First Policies, grupa koja smije u tajnosti prikupljati i trošiti neograničene svote novca. Trumpova kampanja i America First Policies zakonski ne smiju surađivati.

Komentiraj