VIDEO: KACIGE U JASTUŠNICAMA Bitka jastucima na West Pointu završila u krvi

Najmanje tridesetero studenata prve godine na West Pointu, najprestižnijoj vojnoj akademiji u SAD-u, ozlijeđeno je u tradicionalnoj bitki jastucima kojom se obilježava kraj prve ljetne obuke, objavio je The New York Times.

Neki studenti stavili su, naime, u jastučnice tvrde predmete. Među ozlijeđenima 24 je slučajeva potresa mozga, jedna slomljena noga i nekoliko iščašenih ramena, objavila je uprava West Pointa.

 

  • Bitka jastucima, održana 20. kolovoza, tradicija je stara više od stotinu godina, a obilježava kraj ljetne jako stroge obuke. No ove godine neki kadeti stavili su u jastučnice kacigu koju su im preporučili da nose tijekom bitke.

 

West Point je najavio istragu, no još nije izrečena nijedna disciplinska mjera jer nema dokaza, a uprava osim toga želi sačuvati tu tradiciju.

Godine 2012. jedan student stavio je u jastučnicu metalnu kutijicu. Bitka je zbog toga iduće godine bila otkazana, no ponovno je uvedena 2014.

Komentiraj

PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.