FOTO: facebook.com

John Newman je nedavno objavio drugu verziju singla ‘Fire In Me’.

Zanimljiva akustična verzija novog singla ponovo je upotpunjena video spotom koji je sniman u Repton Boxing Clubu.

Redatelj prvog video spota je Ozzie Pullin, produkciju je odradio Alasdair Mitchell, dok je za fotografiju zaslužan Adric Watson.

John Newman je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ.

Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći, a sadašnji glas Newman je formirao prolazeći kroz tu bol. Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ”Tribute” također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

John Newman izdao je album “Revolve” krajem 2015. godine koji je naslijedio njegov debitantski uradak “Tribute” prodan u platinastoj nakladi.

S veseljem čekamo njegov treći autorski album…

Komentiraj