FOTO: facebook.com

John Newman je odradio prepjev hit-singla ‘Crazy In Love’ na nedavnom finalu projekta BBC Radio 2’s 500 Words namijenjenom afirmaciji mladih književnih nada.

Poslušajte zanimljivu obradu pjesme koju su napisali i mnogo puta izveli Beyoncé & JAY-Z.

Mladi glazbenik je odrastao u maloj župi u engleskom Yorkshireu s bratom i samohranom majkom koja ga je upoznala sa zvukom Motowna i Staxa, a na njega je utjecao i zvuk plesnog pokreta Northern Soul, što se i danas vidi u njegovom izričaju. Od malena je sve radio sam, u dobi od 14 godina počeo je svirati gitaru i naučio je kako snimati i producirati, pa čak i biti DJ. Odrastanje je pratio i gubitak dva najbolja prijatelja u prometnoj nesreći.

Nakon studija u Leedsu, John se seli u London i osniva bend, a dok je radio u baru sprijateljio se s članom Rudimentala, koji kasnije s njegovim glasom i pjesmom ”Feel The Love” stječu svjetsku slavu. Nakon drugog zajedničkog hita ”Not Giving In”, ubrzo slijedi Newmanov prvi samostalni singl ”Love Me Again” i prvo mjesto britanske, ali i mnogih svjetskih lista, uključujući i proboj na američko tržište. Debitantski album ”Tribute” također dospijeva na vrh britanske liste.

Singlovi ”Love Me Again”, ”Losing Sleep”, ”Out Of My Head” i ”Cheating” kao i rad sa sastavom Rudimental na hitovima ”Not Giving In” i ”Feel The Love” ili ”Blame” s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste, zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

John Newman izdao je album “Revolve” krajem 2015. godine koji je naslijedio njegov debitantski uradak “Tribute” prodan u platinastoj nakladi.

S veseljem čekamo njegov treći autorski album…

Komentiraj