Izraelske snage ubile su jednog Palestinca na okupiranoj Zapadnoj obali dok su spašavale svoja dva vojnika koji su, kako je priopćila vojska u utorak, bili napadnuti pošto su zalutali u izbjeglički kamp.

Palestinski Crveni polumjesec je priopćio da je 22-godišnji mladić preminuo od ozljeda nanensenih vatrenim oružjem, a  šest je osoba ozlijeđeno u višesatnom nasilju koje je počelo u ponedjeljak kasno navečer u izbjegličkom kampu Qalandia.

Izraelska vojska i policija navode da je pet vojnika i pet pograničnih policajaca također zadobilo ozljede.

Sukob je izbio kada su se dva izraleska vojnika dovezla u vojnom vozilu u Qalandiju, očito zalutavši. Stanovnici izbjegličkog kampa, koji se nalazi sjeverno od Jeruzalema, napali su vojnike i zapalili njihov džip, kazali su očevici.

Ovaj se incident dogodio u vrijeme rastućih napetosti zbog palestinskih napada u kojima je ubijeno 28 Izraelaca i jedan američki građanin od listopada.

Izraelske snage sigurnosti ubile su najmanje 170 Palestinaca, od kojih, prema tvrdnjama Izraela, 112 napadača. Većina ostalih je ubijena tijekom nasilnih protuizraelskih prosvjeda.

Komentiraj

FOTO:EPA/ATEF SAFADI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.