Poznati zagrebački graffiti umjetnik najavljuje svoju prvu izložbu Stencil Arta – ‘Rock’n’Roll will never die’.

Gotovo 25-godišnja karijera zagrebačkog uličnog umjetnika i graffiti crtača Krešimira Golubića, na sceni poznatijeg pod pseudonimom – Leon GSK, prije dvije godine krenula je u smjeru proučavanja Stencil Arta.

Nakon početnih koraka sa Warholovom Bananom, pred nama je njegovo prvo izlaganje Stencil radova na platnima. Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada, pripreme šablona, odvajanja boja i riješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock’n’roll junaka.

Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno Street Arta. Redovno drži predavanja po školama na temu graffita kao umjetnosti te svojim radom pokušava usmjeriti mlade da graffite percipiraju i ‘koriste’ u pozitivnom smjeru, a ne samo kao izraz bunta koji se manifestira kroz vandalizam. Recentni radovi kreću se u smjeru Street arta, na platnima, s motivima glazbenih velikana.

Lemmy Kilmister, David Bowie, Jim Morrison i Bob Marley samo su neki od odabranika Krešimira Golubića koje ćete imati priliku vidjeti ovog četvrtka 06. listopada u 18 sati u Glazbenoj knjižari ‘Rockmark’, u Berislavićevoj 13 u Gradu Zagrebu.

Više informacija o ovom zagrebačkom umjetniku možete pronaći na Facebook stranici LeonOne.

O autoru:

Krešimir Golubić – Leon (GSK) rođen je u Gradu Zagrebu 1973. godine. Za graffiti umjetnost zainteresirao se sredinom 80-ih. Sprej prvi put uzima u ruke 1987. godine, no ozbiljnije se počinje baviti graffitima 1992. godine nakon posjete Berlinu. S dvojicom prijatelja 1993. godine pokreće graffiti ekipu – GSK Crew, kao i prvi graffiti časopis u ovom dijelu Europe – ZGBKAOS, časopis koji je svjetski prepoznat u graffiti zajednici. Uz mnoštvo radova koje ostvaruje na ulicama i zidovima Zagreba, Hrvatske i Europe, piše tekstove za razna tiskana izdanja, sudjeluje u mnogim emisijama u elektronskim medijima na temu graffita te fotografira i prati graffiti scenu u Hrvatskoj i Europi. Sudjelovao je na skupnim izložbama od kojih izdavajamo: ‘Graffiti’, Moderna galerija, studio Josip Račić (Zagreb 1998), ‘Umjetnost ulice – zagrebački graffiti 1994-2004.’, Muzej grada Zagreba ( Zagreb 2004).

Stencil Art – Leon GSK from Leon GSK on Vimeo.

Siniša Mazulović
David Bowie
Siniša Mazulović
Lemmy Kilmister
Siniša Mazulović
Jim Morrison
Siniša Mazulović
Bob Marley
Siniša Mazulović
Krešimir Golubić (Leon GSK)

Komentiraj