Hrvatska  inovatorica i poduzetnica Josipa Majić koja je postigla globalni uspjeh sudjelujući u izradi “prvog pametnog medvjedića” za brigu o bebama i mališanima, našla se uz američkog predsjednika Obamu na plenarnom panelu Global Entrepreneurship Summita u Keniji.

Fotografije i videozapisi hrvatske poduzetnice uz američkog predsjednika izazivaju opravdano oduševljenje hrvatskih korisnika društvenih mreža dok promiču naše poduzetništvo na globalnoj razini. Napokon, Obama je i sam rekao da je “ponosan na poduzetnike” u čijem se društvu nalazi, uz čest i glasan pljesak publike. A pljesak je dobila i Josipa Majić!

Josipa Majić i Ana Burica zajedno su osmislile Teddy the Guardiana, plišanog medvjedića opremljenog senzorima koji mjere otkucaje srca, krvni tlak, zasićenost kisikom i tjelesnu temperaturu beba, da bi podatke bežičnim putem dostavio na pametne telefone roditelja.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Teddy the Guradian je kao startup do siječnja ove godine privukao investicije u iznosu od 400 tisuća dolara.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.