VIDEO: IMAMO LI PRVOG FAVORITA ZA OSCARA Fassbender oduševio u Jobsu

Nakon što je u Americi premijerno prikazan novi film o Steveu Jobsu, glumac Michael Fassbender već se nameće kao glavni favorit za nagradu Oscar najboljem glumcu sljedeće godine.

Kritičari navode da, iako je njegov lik tijekom filma prilično nesimatičan, Fassbender u potpunosti očarava, njegova je prisutnost na ekranu nevjerojatna. “Fassbender nevjerojatno prikazuje um koji je uvijek nekoliko koraka ispred drugih”, piše Hollywood Reporter.

 

  • Iako je na Telluride Festivalu film prikazan kao još nedovršen, njegova konačna verzija trebala bi ‘debitirati’ na New York Film Festivalu 3. listopada. U filmu osim Fassbendera glume i Kate Winslet, Seth Rogen i Jeff Daniels.

 

Autor filma je Aaron Sorkin, koji je napravio još jedan odličan biografski film – o osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu. Film o Jobsu obuhvaća razdoblje od 14 godine između 1984. i 1998. godine, te prati priču o lansiranju tri proizvoda – Apple Macintosha, NeXT ‘Cube’ te iMaca. Usporedno, priča priču o osnivaču Applea, njegovom izgonu iz tvrke te trijumfalnom povratku.

Redatelj Danny Boyle opisao je Jobsa kao ‘briljantnog lika punom mana o kojem bi Shakespeare uživao pisati’. “Ovo nije priča koja uljepšava prošlost. Jobs je u nekim momentima bio čudovište koje se hrani egom”, navodi Wraps.

Komentiraj