Na Zagrebačkom stadionu Maksimir došlo je do tučnjave između dvije navijačke frakcije Bad Blue Boysa (BBB) – jedne koja podržava Zdravka Mamića i druge koja danas slavi njegovo pritvaranje.

 

  • Do tučnjave je došlo na sjevernoj tribini, a pomlatili su se navijači koji su godinama bojkotirali utakmice Dinama i izbjegavali Maksimir, te navijači koji nikad nisu napustili Zdravka Mamića.

 

Prvi sukob između dvije frakcije BBB-a policija je uspjela zaustaviti, ali na tome nije stalo. Nedugo nakon početka utakmice BBB-i koji su protiv Mamića ponovo su krenuli na navijače koje nazivaju “Mamićevim plaćenicima”. No, policijski kordon ostao je neprobojan pa su se dvije skupine za vrijeme i nakon utakmice međusobno gađale bakljama, a moglo se čuti i skandiranje “Jebi se Zdravko, s tobom je gotovo”.

Do prve tučnjave je došlo sat vremena prije utakmice na sjevernoj tribini, a pomlatili su se navijači koji su godinama bojkotirali utakmice Dinama i izbjegavali Maksimir, te navijači koji nikad nisu napustili Zdravka Mamića.
Tučnjava je izbila na sredini sjeverne tribine. Dvije frakcije Dinamovih navijača međusobno su se počele provocirati, nakon čega su se počeli gađati bakljama i stolicama.

Skupina od oko tisuću navijača napala je bakljama i stolicama manju skupinu od 50-ak Mamićevih pobornika. Vikali su im “Plaćenici, marš iz Dinama”. Podržala ih je u tome s južne tribine i Torcida, vikanjem i skandiranjem.

Policija je brzo napravila tampon zonu, koju su držali tijekom cijele utakmice. Mamiću lojalne navijače okružio je manji broj redara, koji su ih čuvali od novih napada. S druge strane, uz skupinu BBB-a koji se protive Mamiću bili su policijski specijalci. Između je bio prazan prostor.

Komentiraj