VIDEO: HULIGANI NAPALI IZBJEGLICE Migranti vraćeni u prihvatilište, preminuo Pakistanac

Jedan je Pakistanac preminuo u Mađarskoj kada se srušio na tračnice. Bio je dio skupine od oko 350 migranata koji su pobegli sa željezničke stanice na kojoj policija zdržava 800 migranata, javlja BBC.

Policija je rekla kako nisu bili u potjeri za tom grupom te kako se muškarac srušio oko 800 metara od stanice u Biscskeu, zapadno od Budimpešte. Lokalni mediji javljaju kako je muškarac pao i udario glavom u tračnice.

Biscke je poprište ‘okršaja’ policije i migranta, koji odbijaju otići u prihvatilište. Migranti koji nisu krenuli u marš prema Austriji našli su se pod opsadom mađarskih nogometnih huligana, koji su ih napali suzavcima i pirotehnikom. Izbjeglice su pokušale uzvratiti – huligane su gađali odjećom i plastičnim bocama.

Onaj dio koji je krenuo pješice prema Austriji susreće se s brojnim mađarskim volonterima, koji im po putu dijele hranu i piće i pružaju podršku. Podsjetimo, više od tisuću migranata napustilo je glavnu željezničku postaju u Budimpešti i krenulo pješice prema Auistriji, jer su mađarske vlasti u utorak stopirale međunarodne željezničke veze.

Američka predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton rekla je u petak kako bi njena zemlja trebala pomoći izbjeglicama.

“Cijeli svijet bi se trebao ujediniti. Ne bi se smjelo raditi samo o jednoj ili dvije zemlje. Svi bismo trebali pomoći, ne samo Europa. Radi se o globalnoj krizi”, rekla je.

Migranti vraćeni u prihvatilište u Roszkeu

Mađarska policija vratila je svih 300 izbjeglica koji su ranije u petak u dva navrata probili ogradu u prihvatilištu za izbjeglice u Roszkeu, u blizini granice sa Srbijom i uputili se prema autocesti M5.

Oni su oko 11,30 sati probili ogradu tog prihvatnog centra, zbog čega je policija zatvorila dio autoceste.

Oko 2.300 migranata koji su ostali u mađarskom prihvatnom centru kod graničnog prijelaza Roszke-Horgoš zaprijetilo je da će i oni nasilno izići iz centra ne bude li se odgovorilo na njihove zahtjeve, objavila je policija.

Mađarska policija objavila je da čuva ogradu oko prihvatilišta u Roszkeu, a da je na obližnjoj autocesti M5 ponovo uspostavljen promet.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.