VIDEO: ‘HELLO’ IMA VEĆ PREKO 27 MILIJUNA POGLEDA Redatelj spota progovorio o čaju i starim tehnologijama

Otkako je objavljen u petak, novi spot Adele na Youtubeu je skupio više od 27 milijuna pogleda. Video je režirao 26-godišnji Xavier Dolan, a dežurni kritičari njegovom su uratku već našli mane – od pitanja zašto pjevačica u šalicu stavlja prvo vodu pa onda vrećicu od čaja, preko ‘zastarjelih’ mobitela na preklop i starih automobila.

Redatelj je u intervjuu za LA Times priznao da ga takve sitnice izluđuju. “Kao da je bitno. U svojim radovima nikad nema modernih telefona ili automobila. Oni su toliko usađeni u naše živote da kada ih vidite na filmu, samo vas podsjećaju na stvarnost”, priča Dolan.

 

  • Spot je sniman u Kanadi, a uz Adele u njemu se pojaljuje i mladi glumac Tristan Wilds, poznat po ulogama u remakeu ‘Beverly Hillsa 90210’ i ‘Žice’. Dolan objašnjava kako je spot veza sa uspomenama. “Sjećanja i povijest cijela su poanta videa, pa se moderna tehnologija sigurno ne bi uklopila u njega”, kaže Dolan.

 

“Ako u spotu vidite iPhone ili Toyoti, oni su antinarativni. Izbacuju vas iz priče. Da sam ih stavio u video, imao bih osjećaj kao da snimam reklamu”, objašnjava redatelj.

“Kada sam prvi put čuo pjesmu, priča mi je odmah došla. Telefonski poziv prošlosti cijela je ideja spota. Ali, video je potpuno neoriginalan. Čujete riječi pjesme ‘Halo, to sam ja’ i vidite nekoga da podiže slušalicu. Nisam dobar u super-konceptualnim stvarima. Jednostavno sam mislio da bi bilo super da hodaju oko kuće, pozivaju se telefonom i završe u šumi”, kroz smijeh govori Dolan.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.