VIDEO: GLAVAŠ O ‘TAJNOJ GARDI’: “Nije to nikakva vojna postrojba, već sportsko rekreacijska sekcija”

Nakon što se u utorak u hrvatskim medijima pojavila videosnimka iz jedne dvorane u Osijeku, na kojima se navodno vidi uvježbavanje ‘tajne garde’ HDSSB-a, Branimir Glavaš u srijedu je demantirao da je riječ o vojnoj postrojbi.

“Nije to vojna postrojba. Sada se u stranci osniva sportsko rekreacijska sekcija koja će biti i redarstvena. Unutarstranačka ‘Slavonska sokolska garda’ služit će u funkciji sporta i stranke”, rekao je Glavaš za N1 televiziju.

Članovi ‘Slavonske sokolske garde’ na sevi imaju crne uniforme, a Glavaš kaže kako su u stranci raspravljali i o tome da uniforme budu u duginim bojama. “Odlučili smo se na crnu jer bi dugine boje slale neke poruke koje bi nam razbile stranku”, rekao je Glavaš i dodao da crna boja djeluje svečano i elegantno.

Objasnio je kako se radi o sportsko-rekreacijskom klubu kojem je namjera okupiti mladež u svrhe sporta, te spriječiti ‘okupljanje po birtijama’. “Bolje je to nego da piju, alkoholizraju se i drogiraju”, kaže Glavaš.

Na pitanje nije li za sportsku skupinu prikladnija sportska odjeća od odora, Glavaš kaže: “Kad to bude na rasporedu normalno da neće skakat u crnim uniformama već će se obući u skladu s propozicijama natjecanja”.

Komentiraj