VIDEO FIOLIĆ NAPAO OREPIĆA: On, Petrov i Ostojić odgovorni su za pljačku u MUP-u

Saborskizastupnik HDZ-a i član saborskog Odbora za pravosuđe Željko Fiolić danas je u Središnjici za novinare komentirao stanje u Ministarstvu unutarnjih poslova s obzirom na provalu u prostorije PU Zagrebačke u Heinzelovoj ulici početkom travnja.

“Ovaj nemili događaj pokazuje da je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko bio u pravu kada je tražio da se u MUP-u krene u brže kadrovske reforme – odnosno promjena ljudi koji su radili u zadnje četiri godine temeljem SDP-ovih natječaja. S obzirom na ove događaje, jasno je da MUP ne funkcionira onako kako bi trebao. Odgovornost pak snosi – osim bivšeg ministra – i sadašnji ministar unutarnjih poslova, kao i njegov stranački šef g. Petrov”, kazao je.

“Prema našim saznanjima, gospodin koji je obnašao dužnost načelnika Službe organiziranog kriminaliteta – što je vrlo značajna funkcija u PU Zagrebačkoj – u trenutku suspenzije radio je bez rješenja o raspodjeli na radno mjesto, dakle putem naloga. To je posljedica kadroviranja bivšeg ministra MUP-a Ranka Ostojića, odnosno SDP-ove vlade”.

Nužno vratiti povjerenje u policiju

“Potrebno je utvrditi koliko je u ovom trenutku rukovodećih djelatnika u MUP-u radi na temelju naloga. Prema zakonu,, nalozi traju 30 dana. Sve dulje od toga je – nezakonito. Očekujem da će ministar unutarnjih poslova konačno krenuti u utvrđivanje svih nepravilnosti u MUP-u. U prvom redu radi građana – jer ovo već pomalo unosi nesigurnost u rad MUP-a.

Koliko je meni poznato, g. Dominić i g. Burušić su raspoređeni na druga radna mjesta. Postavlja se pitanje – što u ovom trenutku ministar unutarnjih poslova radi s ciljem utvrđivanja svih mogućih nepravilnosti u ministarstvu. Na saborskom Odboru za pravosuđu jučer smo raspravljali o izvješću pučke pravobraniteljice, a u jednom se poglavlju spominje suradnja s policijom. Nadležni policijski ured je u 2015. zaprimio 2 400 predstavki građana – od toga je samo 10 posto utemeljeno. Bio sam osam godina djelatnik tog ureda – brojka o utemeljenosti predmeta kreće se od 25 do 30 posto. Već je to znak da je to nadzorno tijelo koje treba kontrolirati rad svih službi – i Ravnateljstva policije – zapravo bilo u funkciji Ravnateljstva policije”, zaključio je.

Komentiraj