Izbjeglice koji su poslije sukoba pri prelasku granice u srijedu s mađarskom policijom ostali u toj zemlji vraćeni su tijekom noći u Srbiju gde su se ponovo spojili sa svojim obiteljima, prenio je u četvrtak ujutro Tanjug pozivajući se na srbijanskog ministra Aleksandra Vulina.

Dio izbjeglica u srijedu je nakon sukoba s mađarskom policijom na prijelazu Horgoš ušao u tu zemlju pa je u razgovorima srbijanskog i mađarskog ministra unutarnjih poslova dogovoren njihov povratak u Srbiju.

Vulin je osudio napad na ekipu RTS i na druge novinare, navodeći da je to dokaz da nasilje koje je mađarska policija pokazala prema migrantima može pogoditi bilo koga. On je rekao da od Mađarske očekuje da učini sve da se pronađu oni koji su napali novinare.

https://www.youtube.com/watch?v=X2rmA9A7CEM

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.