Predsjednik Sindikata policije Dubravko Jagić večeras je gostovao u Dnevniku HRT-a, te podržao policajca koji je u Osijeku na pločnik srušio ženu koja je pješački prijelaz prešla na crveno svjetlo.

“Policijski službenik joj je prišao i zatražio na uvid osobnu iskaznicu, što je ona ignorirala i nastavila se kretati nogostupom. Policijski službenik je krenuo za njom, uključio kameru i upozorio ju da se cijeli postupak snima te joj izdao naredbu da se zaustavi, na što se oglušila. Nakon izrečene naredbe, policijski službenik je uporabio tjelesnu snagu kako bi onemogućio njeno daljnje kretanje”, stoji u službenom policijskom priopćenju.

U njemu se dodaje kako je žena nastavila, uz glasno negodovanje, pružati aktivan otpor zbog čega je policijski službenik nastavio s uporabom tjelesne snage. “Snimku navedenog događaja zatražilo je Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku na pregled te je nakon pregledala konstatiralo da policijski službenici nisu protupravno postupali”, zaključuje se u priopćenju.

https://www.youtube.com/watch?v=3ayLqn90QOQ

Jagić kaže kako ljudi moraju znati da ‘demokracija i anarhija nisu isto’. “Vidi se da je gospođa nekoliko puta prekršila više zakona, čak je upozorena da se snima, možda nekima to izgleda pregrubo…”, poručuje. Ured za unutarnju kontrolu će ustanoviti, kaže, je li policajac baš morao gospođu gurnuti na tlo.

Upitan o optužnici protiv policijskih službenika koji su praštali prometne kazne, Jagić kaže kako je to samo dokaz da ‘oni kao Ministarstvo unutarnjih poslova čiste svoje redove’.

Komentiraj

FOTO:Petar Glebov/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.