[quote_box_center]

  • “Ja ću biti najveći predsjednik kad je u pitanju stvaranje novih radnih mjesta kojeg je bog ikad stvorio”, rekao je šestdesetidevetogodišnji milijarder Donald Trump

[/quote_box_center]

Poznati američki multimilijarder Donald Trump, mogul trgovine nekretninama i TV-voditelj, najavio je svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih američkih država 2016., njegovo prvo obraćanje javnosti bilo je puno samohvale, zanimljivih izjava, napada na stranačke kolege republikance i na administraciju predsjednika Baracka Obame.

Između ostalog je optužio Meksiko da u SAD šalje silovatelje i druge kriminalce.

“Šalju nam ljude koji imaju velikih problema i oni svoje probleme donose ovamo. Donose drogu, kriminal, to su silovatelji iako pretpostavljam da ima i nešto dobrih ljudi”, rekao je u svom neboderu na Manhattanu na početku kampanje za osvajanje republikanske nominacije.

“Ja ću biti najveći predsjednik kad je u pitanju stvaranje novih radnih mjesta kojeg je bog ikad stvorio”, rekao je šestdesetidevetogodišnji milijarder.

Donald Trump je razmišljao o kandidaturi i na nekoliko prijašnjih prijašnjih izbora, ali je svaki put odustao.

Za nominaciju za predstojeće predsjedničke izbore će se natjecati neuobičajeno velik broj republikanskih kandidata, dosad ih se prijavilo čak jedanaestero.

 

Komentiraj