FOTO: facebook.com

Cynthia Nixon je nedavno počela prikupljati potpise za kandidaturu na izborima za guvernera savezne američke države New York.

Volonteri diljem države kucaju na vrata, odrađuju telefonske pozive i organiziraju evente kako bi se prikupilo dosta potpisa za daljnju izbornu kampanju.

Glumica, najpoznatija po ulozi odvjetnice u televizijskoj seriji ‘Seks i grad’, već dulje vrijeme gradi i progresivnu “aktivističku karijeru” te želi mijenjati stanje u politici.

Odrađeno je i najavljeno sudjelovanje na NYC Prideu 2018 na kojem njen tim “maširao u stilu i dobro se zabavio” s drugim sudionicima i građanima.

Politička kampanja je ozbiljnije krenula, glavne smjernice njenog programa već su našle potporu među građanima i stranačkim organizacijama u New Yorku, koji su dali i donacije za njen politički projekt. Ovaj tjedan je predstavljena edukacijska platforma koje “ne želi škole predstavljati kao zatvore” te imigrantima otvoriti vrata visokog obrazovanja.

Cynthia Nixon na društvenim mrežama naglašava kako će osigurati bolje uvjete za crnačke i manjinske obitelji, zajednice i organizacije. Tu su i “vruće” teme prava imigrantskih obitelji, pokrenuta je i kampanja za legalizaciju marihuane.

Nedavno je predstavljena i platforma ‘Rent Justice for All’ koja bi trebala olakšati uvjete iznajmljivanja stanova i domova diljem države, tu je i pitanje nvoih zahvata u javnom prijevozu, plaća i zapošljavanja u obrazovanju…

U svojim obraćanima sve češće proziva guvernera Andrewa Cuoma i poziva ga na promjene tj. prihvaćanje različitih zakona koji bi trebali poboljšati kvalitetu života u New Yorku.

cynthiafornewyork.com

web.facebook.com/CynthiaforNY/

Komentiraj