Nogometaši Hajduka sutra u 17:30 sati na Maksimir će istrčati loveći dva gola zaostatka protiv Dinama u uzvratnoj utakmici polufinala hrvatskog Kupa. Trener ‘Bijelih’ Damir Burić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao kako je atmosfera u momčadi jako dobra, te da njegovi nogometaši jedva čekaju da utakmica počne.

Ipak, Hajduk u Zagreb dolazi oslabljen. Sigurno neće biti Josipa Juranovića, Marka Bencuna, Ante Roguljića i Francka Ohandze, a nakon nedjeljnog remija sa Splitom upitni su i Velez te Jefferson. Tko će biti potpuno spreman znat će se nakon posljednjeg treninga.

“Što se tiče snage i koncentracije nadam se da ćemo se mobilizirati”, kaže Burić dodajući da momčad pokazuje pozitivne reakcije što se tiče timskog duha i homogenosti. “Sada je pitanje samo snage i koncentracije. Ako to bude na dobrom nivou onda ćemo odigrati dobru utakmicu”, poručuje Burić.

Dinamo iz prve utakmice ima prednost od 2:0, a Burić je uvjeren kako će hrvatski prvak igrati svoju igru. “Uvijek igraju jako dominantan nogomet, pokušavaju svaku utakmicu s posjedom pritisnuti protivika”, ističe Burić i dodaje kako Dinamo ima odlične napadačke individualce, a jaki su i u prekidima. “Čeka nas teška utakmica, moramo biti na pravom nivou, vjerujem u moje momke da možemo odigrati dobru utakmicu”, naglašava trener Hajduka.

Samo nekoliko dana nakon poraza u Kupu, Hajduk se svojim navijačima odužio svladavši Dinamo u prvenstvu. Jedini pogodak na utakmici postigao je Fran Tudor već u četvrtoj minuti, a bila je to prva pobjeda nad Dinamom u zadnje dvije i pol godine. Burić želi da njegovi nogometaši ponove igru s te utakimice. Ključno je, dodaje, dobro otvoriti susret. Ipak, neke stvari se trebaju i posložiti. “Dinamo je oparen, oni znaju da je Hajduk u stanju odigrati dobro. Volio bih da se dogodi iznenađenje, ali mislim da će protivnik ovaj put biti spremniji”, priznaje Burić.

“Znamo da je prednost na strani Dinama, imamo mladu, perspektivnu i karakternu momčad koja će se boriti do kraja”, zaključio je trener ‘Bijelih’.

Komentiraj