Britanska rock petorka ‘Editors’ vraća se u Tvornicu kulture u utorak (17.04.2018.) u sklopu turneje koja prati njihov novi studijski album.

Bend predvođen karizmatičnim frontmanom Tomom Smithom jedan je od onih koji su 15 godina karijere prilično pažnje posvetili Hrvatskoj. Dosad su u Zagrebu nastupali četiri puta, posljednji put u prosincu 2015. kad su bez problema raspodali Tvornicu kulture.

‘Editors’ su nastali 2002. godine u engleskom Staffordu i samo nakon tri godine lansirani su među ‘nove otočke rock zvijezde’. Debitantski album ‘The Black Room’ iz 2005. sa singlovima Munich, Blood i Bullets osigurao im je nominaciju za prestižnu nagradu Mercury te nastupe na velikim festivalima poput Lollapalooza i Coachella.

Nasljednik ‘An End Has A Start’ svjetlo dana ugledao je dvije godine kasnije sjurivši se ravno na prvo mjesto britanske top liste albuma te im je donio prve nastupe na Glastonburyju.

Najveći uspjeh grupa je polučila trećim albumom – ‘In This Light And On This Evening’ (2009.) na kojem se nalazi megahit Papillon, a njega je naslijedio sjajni uradak The Weight Of Your Love (2013.) te jednako uspješan In Dream iz 2015. godine.

Nova glazba Editorsa moći će se čuti već u listopadu, kad je planiran izlazak novog singla, dok će još neimenovan šesti studijski album biti objavljen u siječnju.

Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams treći put dolaze u klub u Šubićevoj kojeg su već dva puta rasprodali danima uoči nastupa. Novi susret s našom publikom planiran je za utorak (17.04.2018.).

Ulaznice u prodaju kreću u četvrtak (21.09.) po promotivnoj cijeni, koja će ostati ista do 28.10…

Službena prodajna mjesta:

Dirty old shop, Tratinska 18

Rockmark, Berislavićeva 13

Aquarius CD Shop, Varšavska 13 i Branimir centar

Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7

Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Komentiraj