Marin Brbić, kojeg je nedavno Nadzorni odbor HNK Hajduk smjenio s dužnosti predsjednika Uprave tog kluba, u petak je izjavio kako je ta smjena obavljena bez argumenata, te da je on razočaran njome, ali istodobno osjeća i olakšanje jer je u tom klubu teško funkcionirati jer postoje problemi sa svih strana.

“Nadzorni odbor ima pravo smjenjivati predsjednika Uprave Hajduka, ali moja smjena je obavljena bez argumenata dok činjenice govore da imamo stabilnu financijsku situaciju iako sam prije četiri godine naslijedio dug od 101 milijuna kuna,” rekao je Brbić novinarima.

Odbacio je primjedbe novog predsjednika NO-a Slavena Marasovića da nije imao viziju, te je stoga smijenjen.

“Imao sam viziju i žao mi je što mi nije omogućeno da završim projekte izgradnje Hajdukovog kampa i muzeja,” kazao je Brbić.

 

  • Podsjetio je kako je na sjednici NO-a Hajduka u prosincu svih šest nazočnih članova jednoglasno poduprlo njegov plan za 2016. godinu, ali samo tri mjeseca kasnije tri od tih šest članova je promijenilo mišljenje i glasovalo za njegovu smjenu.

 

“Pitam se što se to dogodilo u samo tri mjeseca pa su promijenili mišljenje i glasovali za moju smjenu,” dodao je Brbić.

Po njegovom tumačenju vjerojatno je nedavni 0-2 poraz Hajduka na Poljudu u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa od Dinama bio “okidač” da ga se smjeni. Također je rekao kako jest razočaran smjenom, ali istodobno osjeća i olakšanje jer u Hajduku postoji mnoštvo probelma.

“U Hajduku imate probleme sa svih strana, od odnosa sa Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) do sportskih rezultata, i ako nemate podršku iz kluba nemoguće je kvalitetno funkcionirati. Od početka mandata sadašnjeg Nadzornog odbora, koji je izabran u srpnju 2015., ja nisam imao taj fluid i suradnju s njim tako da je moja smjena prirodni slijed događaja. Ja novom Nadzornom odboru želim sreću u interesu kluba,” poručio je Brbić.

Na upit plaši li se da bi u Hajduku moglo doći do produbljavanja krize upravaljanja, pošto su nakon njegove smjene ostavke podnijeli predsednik NO-a Ljubo Pavasović  Visković i sportski direktor Goran Vučević, Brbić je odgovorio potvrdno.

“Iskreno, bojim se. Čudno je da  Grad kao većinski vlasnik između redaka nije podupro događanja u kojima sam smijenjen, a i najveći pojedinačni dioničar Tomislav Mamić izjavio je kako se ne slaže s mojom smjenom, a mene se ipak smijenilo. Čudno je da vlasnici oko 80 posto kapitala Hajduka ne odobravaju moju smjenu koja se ipak dogodila,” kazao je  Brbić.

Na pitanje je li mu novi predsejdnik NO Hajduka Slaven Marasović nudio mjesto financijskog direktora ili privremenog predsjednika Uprave Hajduka dok se ne raspiše natječaj,  Brbić je odgovorio potvrdno.

“Rekao sam mu da ne mogu odgovoriti na to pitanje, ali da to ne vidim kao dobro rješenje,” dodao je Brbić.

Na upit je li ovaj njegov odlazak iz Hajduka konačno “zbogom” tom klubu, Brbić je kazao da, ali je i dodao “nikad ne reci nikad.”

Na oproštajnoj konferenciji za novinare smjenjeni sporstki direktor Hajduka Goran Vučević je rekao kako je tu dužnost preuzeo u situaciji kada je klub bio u iznimno lošoj situaciji.

“Iz te teške situacije izašli smo dosta dobro, a ja i gospodin Brbić dali smo od sebe koliko god smo mogli da se loše stanje u klubu popravi,” rekao je Vučević.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.