VIDEO: Bolesnom dječaku stavili lisičine i izvukli ga iz škole u mentalnu instituciju

Policijski službenici došli su u školu po sedmogodišnjeg dječaka s posebnim potrebama, stavili mu lisičine pa ga odvukli u mentalnu instituciju. Njegova majka doživjela je šok.

April Obis iz Dallasa, dječakova majka, objasnila je za Fox televiziju da njezin sin ima ADHD, poremećaj hiperaktivnosti i deficita pažnje te mu je zbog toga potrebna posebna njega.

Školska savjetnica rekla je da redovito pomaže dječaku kada zbog bolesti dođe do impulzivnog ponašanja ili izljeva bijesa, ali za vrijeme incidenta 9. svibnja nije bila dostupna.

Dječaka su udaljili iz učionice jer je lupao glavom u zid nakon čega je pozvana policija.

Majci su rekli da se ponašao nerazumno i zato su ga uklonili. Policajci su dječaka odveli u mentalnu ustanovu u DeSotou gdje ga je član obitelji fotografirao s lisičinama na rukama.

Dječak je ostao u psihijatrijskoj ustanovi sve do 15. svibnja kada su liječnici zaključili da više ne predstavlja prijetnju.

“Fotografija koja kruži društvenim mrežama prikazuje učenika kojeg udaljavamo s nastave kako bismo spriječili samoozljeđivanje. Molimo vas da prestanete širiti lažne informacije”, stoji u izjavi škole.

“Moj sin i ja se osjećamo prevarenima. Uskraćeno mu je pravo na sigurnu zonu”, zaključila je dječakova majka.

Komentiraj