VIDEO: BOEING SE ZAPALIO PRIJE POLIJETANJA Evakuiran zrakoplov British Airwaysa u Las Vegasu

Zrakoplov British Airwaysa zapalio se u zračnoj luci u Las Vegasu. Evakuirano je 170 putnika, a najmanje 14 osoba odvezeno je u bolnicu s lakšim ozljedama. Uoči polijetanja za London, lijevi otor Boeing 777-200 zapalio se, rekao je glasnogovornik američke zrakoplovne federacije. Požar je na kraju ugašen.

British Airways je u priopćenju naveo kako je zrakoplov doživio ‘tehnički problem dok se pripremao za polijetanje’. Pilot zrakoplova pozvao je vatrogasce u pomoć: “Evakuiramo se na pistu. Avion gori, ponavljam – evakuacija je u tijeku”. Kasnije je putnicima rekao kako je požar posljedica ‘katastrofalnog kvara motora’.

 

  • “Pogledali smo kroz prozor i vodjeli dim u blizini krila. Mogli smo osjetiti miris kao kad se pale gume. Počeli smo paničariti”, ispričao je jedan od putnika.

 

Duzžnosnici zračne luke priopćili su kako su neki putnici odvedeni u lokalnu bolnicu, a većina njih je zadobila ozljede prilikom spuštanja iz zrakoplova. Istraga je u tijeku. Zračna luka McCarran, gdje se nesreća dogodila, jedna je od glavnih američkih zračnih luka. Svake godine procirkulira više od 40 milijuna putnika.

Komentiraj

<
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.