VIDEO: BOEING SE ZAPALIO PRIJE POLIJETANJA Evakuiran zrakoplov British Airwaysa u Las Vegasu

Zrakoplov British Airwaysa zapalio se u zračnoj luci u Las Vegasu. Evakuirano je 170 putnika, a najmanje 14 osoba odvezeno je u bolnicu s lakšim ozljedama. Uoči polijetanja za London, lijevi otor Boeing 777-200 zapalio se, rekao je glasnogovornik američke zrakoplovne federacije. Požar je na kraju ugašen.

British Airways je u priopćenju naveo kako je zrakoplov doživio ‘tehnički problem dok se pripremao za polijetanje’. Pilot zrakoplova pozvao je vatrogasce u pomoć: “Evakuiramo se na pistu. Avion gori, ponavljam – evakuacija je u tijeku”. Kasnije je putnicima rekao kako je požar posljedica ‘katastrofalnog kvara motora’.

 

  • “Pogledali smo kroz prozor i vodjeli dim u blizini krila. Mogli smo osjetiti miris kao kad se pale gume. Počeli smo paničariti”, ispričao je jedan od putnika.

 

Duzžnosnici zračne luke priopćili su kako su neki putnici odvedeni u lokalnu bolnicu, a većina njih je zadobila ozljede prilikom spuštanja iz zrakoplova. Istraga je u tijeku. Zračna luka McCarran, gdje se nesreća dogodila, jedna je od glavnih američkih zračnih luka. Svake godine procirkulira više od 40 milijuna putnika.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.