Njemačka kancelarka Angela Merkel primila je u posjet Georgea i Amal Clooney s kojima je razgovarala o izbjegličkoj i migracijskoj politici i njihovu radu za Međunarodni Crveni križ, objavio je glasnogovornik Steffen Seibert.

Na sastanku njemačke kancelarke s američkim glumcem i njegovom suprugom odvjetnicom bio je i bivši britanski ministar vanjskih poslova i predsjednik organizacije Crvenog križa, David Milliband.

Bračni par Clooney angažiran je u radu za nevladinu organizaciju Crveni križ.

Sastanak održan na Clooneyijevu inicijativu omogućio je razmjenu stajališta o izbjegličkoj krizi i međunarodnim sukobima, rekla je Christiane Wirz, pomoćnica glasnogovornika njemačke kancelarke.

Dan ranije, američki glumac predstavio je svoj film “Ave Cezar”, u režiji braće Coen koji je izvan konkurencije prikazan na filmskom festivalu u Berlinu.

Poznat po svom političkom i humanitarnom angažmanu, napose za sudansku pokrajinu Darfur razdiranu ratom i sukobima, 54-godišnji Clooney je na konferenciji za tisak rekao da bi želio od kancelarke Merkel zatražiti mišljenje o tome “kakve poruke možemo sročiti i što možemo učiniti da bismo im pomogli”.

Clooney je rekao da će se sastati s izbjeglicama i da je potpuno zaokupljen pitanjima migracije.

Njemačka je sama primila u 2015. više od milijun tražitelja azila, zbog čega je Angela Merkel izložena sve glasnijim kritikama u svojoj zemlji.

Komentiraj