HSP AS priopćio je u subotu da će predsjednica udruge Zviždač Vesna Balenović biti visoko na listi Domovinske koalicije u prvoj izbornoj jedinici, koju će, kažu, gotovo sigurno voditi glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

“Pozivu predsjednika izbornog stožera HSP AS i Domovinske koalicije i saborskog zastupnika Pere Ćorića da se pridruže novom političkom savezništvu na dnevnoj bazi odazivaju se mnogi. Dana 30.07.2016. godine na radnom sastanku Pere Ćorića i heroine hrvatskih zviždača Vesne Balenović potvrđeno je kako će se ona kao nezavisni kandidat naći na listama Domovinske koalicije i HSP AS. Prema dogovoru koalicijskih partnera gotovo je sigurno kako će listu u I. izbornoj jedinici nositi glavni tajnik HPS AS Pero Ćorić, a Vesna Balenović bit će visoko rangirana na istoj listi”, stoji u priopćenju HSP AS-a.

Napominje se da je Balenović samo jedna od medijski prepoznatljivih osoba koje će biti na koalicijskim listama.

Navodi se kako je Balenović prihvaćanje pozivu HSP AS-a obrazložila riječima da “pronalazi puno sličnosti u njenoj borbi s vjetrenjačama s onom koju je dosljedno i beskompromisno provodi HSP AS, a ubuduće će Domovinska koalicija”.

Podsjeća se da je Vesna Balenović kao visokorangirana djelatnica i voditeljica važnih projekata u INA-i odavno ukazivala na malverzacije i kriminalne radnje u INA-i te da je u javnosti prepoznata kao najpoznatija hrvatska zviždačica i heroina koja je javno branila nacionalne interese u INA-i u vrijeme “trećesiječanjske diktature Ivice Račana”.

Domovinska koalicija javnosti bi se trebala predstaviti u četvrtak, a čine ju stranke pravaške i demokršćanske orijentacije.

Uz HSP AS, u koaliciji su Demokratski savez nacionalne obnove (DESNO) Ante Đapića, HKDU dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava Antuna Kljenka i Hrvatska demokratska stranka.

Iako koalicija još nije definirala izborne liste, neslužbeno govore kako će liste u zagrebačkim izbornim jedinicama, uz Ćorića, vjerojatno nositi predsjednik HSP AS-a Ivan Tepeš (VI izborna jedinica), nekadašnji zastupnik HSP-a Miroslav Rožić (II.), te predsjednik HKDU-a Dean Golubić (VII).

Predsjednik stranke DESNO Anto Đapić trebao bi biti prvi u IV. izbornoj jedinici (Virovitičko-podravska i Osječko baranjska županija), a predsjednik Glavnog stana HSP AS Tomislav Vlajnić u V. Izbornoj jedinici (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija).

Komentiraj

FOTO:Zarko Basic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.