Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u subotu najboljoj hrvatskoj visašici Blanki Vlašić čestitku na osvojenoj srebrnoj medalji u skoku u vis na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu.

„U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, čestitam Blanki Vlašić na srebru osvojenom u skoku u vis na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu.

Ponovno smo svjedočili njezinom sjajnom nastupu i veličanstvenom povratku na teren. Samo jedna velika i iznimno nadarena sportska osobnost u stanju je, upornošću i predanošću, nakon svih zdravstvenih poteškoća i tolikih ozljeda, vratiti se u sam vrh svjetske atletike. Uvjeren sam da ćemo još dugo, na mnogim svjetskim takmičenjima svjedočiti njezinim pobjedama. Bravo, Blanka“, stoji u brzojavu predsjednika Vlade Zorana Milanovića hrvatskoj atletičarki.

Blanka je osvojila srebro preskočivši u finalu 2.01 metra. U Peking je stigla s najboljim rezultatom sezone od 1.97m, u finalu je preskočila letvicu na visini od 2.01m, a istu su visinu preskočile su i Ruskinje, zlatna Marija Kučina (22) i brončana Ana Čičerova (33).

Komentiraj

FOTO:Robert Anic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.