Gotovo sedam posto površine La Palme opustošeno je u velikome šumskom požaru koji je od prošlog tjedna uništio više tisuća četvornih metara toga španjolskog otoka, izvijestila je španjolska novinska agencija Efe.

Vatrogasci i pripadnici civilne zaštite od prošlog tjedna nastoje spriječiti širenje velikog požara koji je zahvatio oko 4400 hektara površine tog kanarskog otoka, piše agencija.

Vatru je nenamjerno izazvao dvadesetsedmogodišnji Nijemac, paleći toalet papir na otvorenom u blizini grada El Pasa, blizu obližnjeg parka prirode.

Španjolski mediji prenosi da Nijemac već najmanje četiri godine živi na najudaljenijem sjeverozapadnom otoku Kanarskog otočja, većinom u spilji. Priveden je i trenutačno je u pritvoru, piše Efe.

Požar je u četvrtak odnio prvu žrtvu, pedesetčetverogodišnjeg šumara koji je pomagao u gašenju požara. Tisuće mještana u posljednjih su nekoliko dana bile prisiljene napustiti domove.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.