Umaški ATP turnir i ove će godine biti jedan od najznačajnijih događaja za promociju hrvatskog turizma u svijetu, potvrđuju već prve informacije o zemljama koje će preuzeti televizijsku sliku s 26. Konzum Croatia Opena Umag, priopćeno je u ponedjeljak iz službe za odnose s javnošću.

Ljubitelji tenisa u najmanje 134 zemlje na pet kontinenata moći će od 17. do 26. srpnja uživati u vrhunskom tenisu, ali i prizorima prekrasne hrvatske obale i bogatih popratnih sadržaja po kojima je Umag nadaleko poznat u teniskom svijetu. Ukupan broj kućanstava do kojih doseže signal 21 TV postaje koje su do kraja lipnja potvrdili prijenose ili snimke iz Umaga premašuje 150 milijuna. Među njima su i milijuni kućanstava na tržištima s kojih dolazi glavnina turističkih posjetitelja Istre.

“Na turnir nam svake godine iz Italije dolazi jako veliki broj navijača, jer uvijek imamo i puno talijanskih tenisača, ali iznimno je važno da će mečeve iz Umaga i u Italiji moći gledati više od 25 milijuna kućanstava. Naš će se turnir sigurno puno gledati i u zemljama regije, Austriji, Njemačkoj, Češkoj i Slovačkoj, kao i u sjevernoeuropskim i nordijskim zemljama, iz kojih nam svake godine također dolazi sve više gostiju”, naveo je u priopćenju za javnost direktor Istraturista, vlasnika licence umaškog turnira Ronald Korotaj.

  • Ljubitelji tenisa u najmanje 134 zemlje na pet kontinenata moći će od 17. do 26. srpnja uživati u vrhunskom tenisu,

 

Inače, interes svjetskih medija za 26. Konzum Croatia Open Umag već je sada premašio prošlogodišnji, budući da je slika s jubilarnog 25. izdanja turnira lani stigla do 122 zemlje. S obzirom da je do turnira ostalo još dva tjedna, očekuje se da će broj zemalja i televizija povećati. Prošle su godine svjetske TV postaje iz Umaga emitirale više od 700 sati programa, od čega 168 sati live prijenosa u produkciji Hrvatske radiotelevizije.

Komentiraj

PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.