Promet na većini cesta u smjeru mora, te povremeno u smjeru unutrašnjosti, je vrlo gust, posljednje su informacije Hrvatskog autokluba. Povremeno je pojačan promet i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima i lukama.

Promet je vrlo gust osobito na: na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca, pred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 4 km, na autocesti A2 Zagreb-Macelj, povremeno su zastoji pred naplatom Zaprešić, prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 5 km, dijelom se proteže na Istarski ipsilon, na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zastoj je pred naplatom Oštrovica, na autocesti A7 kolona je pred čvorom Šmrika prema Krčkom mostu, duž Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima.

Zbog prometne nesreće na Jadranskoj magistrali (DC8) kod graničnog prijelaza Klek vozi se jednim trakom, naizmjence.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između Karlovca i Zagreba, kod odmorišta Draganić, vozi se usporeno u koloni.

Nakon prometne nesreće na autocesti A1, tunelu Brezik (na 140. km) između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba od 13:05 otvoren je za promet, a kolona je oko 16 km.

Granični prijelazi

Povremeno je pojačan promet osobnih vozila na graničnim prijelazima: na ulasku: Macelj, Bregana, Nova Sela, Zaton Doli, Ličko Petrovo Selo, Vinjani Donji,
na izlasku: Stara Gradiška, Kaštel, Rupa, Karasovići, u oba smjera: Bajakovo, Metković, Klek.

Do završetka radova promet preko Stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Županja teći će preko 5 kolničkih traka za sve vrste vozila, a ne preko 10 redovnih. Stoga je za očekivati smanjenu protočnost i duža čekanja na prelazak državne granice. Korisnike molimo za razumijevanje.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

Vrlo je gust promet u trajektnim pristaništima i lukama, a trajekti i katamarani plove redovito.

Komentiraj