Španjolski vozač Fernando Alonso (34) dobio je privremeno ‘zeleno svjetlo’ za nastup na Velikoj nagradi Kine, koja će se održati ovog vikenda. Vozač McLarena, koji je slomio rebro na prošlomjesečnoj Velikoj nagradi Australije, mora proći dodatne liječničke pretrage kako bi i službeno mogao nastupiti.

Dvostruki pobjednik Formule 1 liječnike će ponovno posjetiti u petak, nakon prvog treninga. Međunarodna automobilistička federacija (FIA) vijećala je šest sati prije donošenja odluke. Liječnički delegat FIA-e Jean-Charles Piette zabranio je Alonsu da se natječe na drugoj utrci sezone u Nahreinu prije dva tjedna zbog posljedica nesreće koju je doživio u Australiji.

Alonso je, uoči donošenja odluke, rekao kako se osjeća potpuno spremnim, ali i kako očekuje da će FIA narediti još jdan liječnički pregled nakon prvog treninga. “Formula je jedinstven sport. NIje važno što radiš prije utrke, kada sjedneš za volan, sve se može promijeniti”, rekao je Alonso. “Kada u petak odvozim nekoliko krugova vidjet ću je li sve OK”.

Dodao je i kako ne bi otputovao u Kinu da nije siguran u svoje zdravlje. Alonso je bio u Bahreinu, pomagao svojoj zamjeni Stoffelu Vandoorneu u debitantskom nastupu, a kaže kako mu je to bilo vrlo teško.

Komentiraj