Oko trideset beskućnika koji su se nastanili u praznoj zgradi u centru Manchestera dobili su uranjeni božićni poklon. Zgrada, u koju je nekada bila smještena burza, u vlasništu je dva legendarna nogometaša Manchester Uniteda – Garyja Nevillea i Ryana Giggsa koji će ju sljedeće godine pretvoriti u luksuzni hotel. Beskućnicima koji se trenutno nalaze u zgradi poručili su da tamo mogu ostati cijelu zimu, prenose britanski portali.

Skupina skvotera istjerana je iz prazne uredske zgrade prošlog tjdna. Aktivist za ljudska prava Wesley Hall razgovarao je direktno s Nevilleom, koji mu je dao ‘zeleno svjetlo’ da beskućnici ostanu u zgradi dok ne počnu radovi, uz uvjet da se brinu o zgradi i ne rade probleme.

“Ovo je za njih spas. Oni ne dobivaju hranjive obroke, njihov imunološki sustav pati i sve više ih umire. Sve što trebaju je krov nad glavom i mrvicu potpore”, rekao je Hall.

“Prekrasna je to zgrada. Sada kada znamo da možemo u njoj ostati, osjećamo se sigurnije, pogotovo jer je zima pred vratima”, rekao je jedan od beskućnika.

Komentiraj