Bolivijska policija je zaplijenila 7,5 tona kokaina i uhitila trojicu Bolivijaca u velikoj akciji zapljene droge na putu u Honduras a najvjerojatnije je bila namijenjena preprodaji u Sjedinjenim Državama, rekao je u ponedjeljak vladin dužnosnik.

Droga koja je bila sakrivena u kamionu s mineralima vrijedila bi u Hondurasu više od 160 milijuna dolara a u SAD-u 350 milijuna, rekao je bolivijski ministar unutarnjih poslova Carlos Romero na tiskovnoj konferenciji.

Romero je rekao da je kokain zaplijenjen u kamionima koji su prevozili borate preko zabitnog planinskog prijevoja koji Boliviju povezuje s morskim lukama u Čileu.

Kolumbijska policija je u svibnju zaplijenila 8 tona kokaina za koji su čelnici rekli da je jedna od najvećih zapljena u povijesti zemlje.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.