Više od 95 posto ispitanica obuhvaćenih najnovijom američkom studijom izjavilo je kako ne žali zbog toga što su obavile pobačaj i vjeruje da su donijele ispravnu odluku.

Stručnjaci s medicinskog fakulteta sveučilišta u San Franciscu tri su godine pratili više od 600 žena koje su pobacile i redovito ih pitali kako se osjećaju zbog te odluke.

Ženama, u prosječnoj dobi od 25 godina i različitog rasnog i društvenog podrijetla, postavljana su pitanja poput što ih je navelo na prekid trudnoće, koje je osjećaje to izazvalo i misle li još uvijek da je to bila dobra odluka.

“Velika većina žena smatra da je pobačaj bio dobra odluka, i kratkoročno i u razdoblju od tri godine, a intenzitet emocija i učestalost razmišljanja o abortusu s vremenom je padala”, zaključila je studija.

Pravo na pobačaj jedna je od najkontroverznijih i visoko ispolitiziranih tema u SAD-u.

Komentiraj

FOTO:Alex Wong/Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.