Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20:45 sati na Maksimiru igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine, a protivnik joj je Ukrajina. Biti će to prva domaća utakmica pred publikom nakon dvije godine.

Iz Ukrajine se očekuje dolazak 27 autobusa s navijačima, koji su u četvrtak krenuli prema Zagrebu. Dio gostujućih navijača već je u Zagrebu, a dosad nije zabilježen niti jedan incident. Očekuje se da će na maksimirskim tribinama večeras biti oko dvije tisuće Ukrajinaca.

Ravnateljstvo policije u četvrtak je objavilo kako policija raspolaže podacima da bi na večerašnjoj utakmici moglo doći do izgreda, zbog čega se poduzimaju sve mjere kako bi se oni spriječili.

Utakmicu na maksimirskom stadionu i širu gradsku zonu osiguravat će više od 550 zaštitara, 70 stjuarta i više policajaca nego zaštitara, a iz Ravnateljstva policije upozoravaju da će prije, za vrijeme i nakon utakmice snimati stadion i prostor oko stadiona kako bi policija mogla naknadno lakše identificirati eventualne izgrednike. Utakmica je proglašena utakmicom visokog sigurnosnog rizika.

Ulazi na maksimirske tribine otvaraju se danas već u 18 sati, a navijači će proći kroz tri stupnja pregleda. “Pregledi će biti kvalitetni i temeljiti. Na prvom će se pregledavati imaju li ulaznicu, na drugom stupnju imaju li osobne podatke koji se slažu s podacima na ulaznici. Ne budu li se podaci slagali imamo mogućnost oduzimanja ulaznice bez povrata novca. Kad isti ostvare ulazak kroz tripode, slijedi pregled osobe i stvari koje unosi”, izjavio je povjerenik za sigurnost HNS-a Miroslav Marković.

Hrvatski nogmetni savez na svom je Twitter profilu u četvrtak objavio kako je ostalo još tisuću ulaznica za utakmicu, a one će se danas moći kupiti isključivo na blagajnama kod Cibone.

Komentiraj