Na vojvođanskoj strani kod graničnih prijelaza Horgoš, na jugu Mađarske, i Bajakovo u Hrvatskoj nastale su kilometarske kolone kamiona zbog pooštrene kontrole koju provode mađarska i hrvatske policija, javljaju u srijedu vojvođanski mediji.

Radio televizija Vojvodine neslužbeno javlja kako su na mađarskoj granici uvedene nove mjere kako bi se spriječio eventualni ilegalni ulazak migranata s Bliskog istoka u tu zemlju, zbog čega je međuzona između dvije granične crte, koja je duga oko kilometar, trenutačno puna teretnjaka koji se ne pomjeraju već satima.

Kolona je duga između tri i četiri kilometra, a pojedini vozači su u njoj od prošle noći.

Zbog istih razloga, prenose mediji, teretni promet otežan je i na hrvatsko-srbijanskoj granici Bajakovo – Batrovci.

S vojvođanske strane kolona je duga oko 7 kilometara i čeka se i do 8 sati.

Teretni promet je, kako kažu kamiondžije, prenosi agencija Tanjug, „najvjerojatnije usporen jer hrvatska granična policija na prijelazu Bajakovo obavlja detaljne provjere autobusa koji iz Srbije u Hrvatsku prevoze migrante“.

Otežan je promet i kod prijelaza Šid gdje se čeka oko pet sati.

Komentiraj

FOTO:Ivica Galovic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.