Veličanstveni vatromet organizirala je u ponedjeljak navečer Matica hrvatska Mostar iznad toga grada u povodu predaje zahtjeva Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji.

Stotine raketa obasjale su grad s brda Hum u Mostaru u 19.30 sati upravo u trenutku kada je u Bruxellesu počeo svečani prijem u čast BiH povodom predaje zahtjeva za članstvo u EU.

“Predsjedništvo Matice hrvatske Mostar slavi trenutak opredjeljenja bosanskohercegovačkih vlasti da podnesu prijavu i uputi zemlju prema članstvu u Europskoj uniji, te se na koncu i pridruži hrvatskom narodu koji je sastavni dio te unije već dvije godine”, navodi se u priopćenju Matice hrvatske Mostar.
Zahtjev za članstvo u EU danas je u Bruxellesu nizozemskom ministru vanjskih poslova Bertu Koendersu uručio predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.